ریاضی مهندسی کنکور رو چجوری بخونیم؟ روزی چقدر بخونیم؟ میتونیم این درس رو برای کنکور جمعش کنیم؟ خوندن ریاضی مهندسی برای کنکور اهمیتی داره؟ ...
اینا سوالاتی هست که وقتی هر کدوم از ما وقتی به ترم شیش و هفت که میرسیم و میخوایم برای کنکور شروع کنیم، توی سرمون می چرخه! خیلی از ما این درس رو کلا برای کنکور بی خیالش می شیم!
دلیلش هم مشخصه. چون حجم درسش زیاده! و همون طور که احتمالا تو دوران کارشناسی بعضیامون رو اذیتمون می کرد، برای کنکور هم مثل یک حریف سرسخت جلومون قرار می گیره. به خاطر همین بی خیالش میشیم و قید حداقل 5 تا سوالی که میتونیم تو کنکور جواب بدیم رو میزنیم!
امروز میخوایم زیر و بم این درس رو مرور کنیم و در نهایت راهی بگیم که بتونه بهمون مواجهه با این درس برای کنکور کمک کنه. پس با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
مباحث ریاضی مهندسی در کنکور ارشد
بطور کل درس ریاضی مهندسی کنکور ارشد مهندسی مواد، شامل 7 مبحث زیر میشه:
منابع کنکوری ریاضی مهندسی
ریاضی مهندسی یکی ار 4 گانه ریاضیاته که معمولا 5 تا سوال از اون توی کنکور مطرح میشه. خوشبختانه درس های چهارگانه ی ریاضی توی کنکور نسبتاً به هم مرتبط نیستند و در صورت نداشتن زمان کافی میشه با تمرکز بر روی درسی خاص یا مباحثی خاص درصد قابل قبولی رو کسب کرد! به عقیده داوطلبان سوالات ریاضی مهندسی کنکور ارشد و همچنین معادلات دیفرانسیل نسبت به ریاضیات عمومی 1 و 2 معمولا ساده تر هستن. پس میتونه این درس ارزش سرمایه گذاری برای کنکور ارشد رو داشته باشه!
منابعی که اساتید دانشگاه برای تدریس تو دانشگاه انتخاب میکنن معمولا کتاب ریاضیات مهندسی پیشرفته Kreyszig و کتاب James هست. اما خب برای کنکور نمیشه رو اینا خیلی حساب باز کرد!
گزینه اولی که برای خوندن این درس برای کنکور پیش رو داریم، خوندن کتاب هایی هست که مناسب کنکوره. کتاب هایی که مباحث رو کنکوری گفته باشن و مثال های کنکوری رو حل کرده باشن. کتاب های زیر مهم ترین کتاب هایی هستن که الآن برای ریاضی مهندسی کنکور وجود دارند:
- ریاضی مهندسی دو جلدی محمود کریمی انتشارات نصیر
- ریاضی مهندسی مدرسان شریف اثر حسین نامی
- ریاضی مهندسی فرزین حاجی جمشیدی نشر جهش
با وجود این، اگه هر کدوم از این کتاب ها رو یه نگاهی بهشون بندازید، متوجه میشید که هر کدوم چند صد صفحه هستن و برای خوندن همینا هم لازمه که وقت و انرژی زیادی بذارید! خصوصا اگه تو دوران کارشناسی پایه چندان قوی تو این درس نداشتید میدونید که برای خوندن این درس در کنار درسای دیگه ای که برای کنکور دارید میتونه چند ماهی وقت شما رو بگیره!
اما یه روش راحت تر از همه اینا هست که تو هر سطحی که باشید میتونه این مدت رو برای شما خیلی کوتاه تر کنه. جوری که واقعا بتونید ره صد ساله رو یه شبه برید! اونم شرکت تو کلاس زیر نظر استادی باشه که واقعا این کاره باشه و بتونه کنکوری به شما مباحث رو یاد بده. یعنی چی؟ یعنی این که مباحثی که بارها از اون تو کنکور سوال اومده و برای کنکور براتون فایده داره رو بهتون یاد بده. جوری که به جای چند ماه، چند هفته ای بتونید این درس رو برای کنکور جمع کنید و سر جلسه به جای چند دقیقه، تو چند ثانیه برای حل سوالات وقت بذارید!
اگه میخوای از دوره های پیش رو و تحفیف های ما با خبر بشی، همین الان روی لینک زیر کلیک کن 👇👇
کلاس ریاضی مهندسی کنکور ارشد
چطوری ریاضی مهندسی رو کنکوری بخونیم؟
ریاضی مهندسی درسیه که حجم بالایی نسبت به 3 تا درس ریاضی دیگه داره. اما اگه درست براش وقت بذارید میتونه به راحت ترین درس شما تو کنکور تبدیل بشه. با عمل کردن به نکات زیر شما هم میتونید به راحتی تو این حرفی برای گفتن تو کنکور داشته باشید.
1- مباحث رو درست یاد بگیرید
اولین کار برای موفقیت تو درس ریاضیات یادگیری مفاهیم و فرمول هایی هست که این درس داره. تا وقتی که مفاهیم اولیه و فرمول ها و حتی اثبات اون ها رو به درستی یاد نگیرید نمیتونید به درستی از پس سوالات بربیاد. پس این، اولین قدمیه که باید درست بردارید و در انجامش نهایت تلاشتون رو بکنید.
2- خلاصه نویسی رو جدی بگیرید
تو پست های قبلی تو همین سایت به اهمیت خلاصه نویسی اشاره کردیم و گفتیم یه جورایی برای کنکور واجبه! تو ریاضیات و درس ریاضی مهندسی هم این کار اهمیت زیادی داره. با نوشتن فرمول ها و نکات مهمی که وجود داره خیلی سریع تر میتونید مباحث رو دوره کنید و وقت بیشتری برای حل سوالات بذارید.
3- تا حد امکان تست بزنید
بعد یادگیری درست و خلاصه نویسی مباحث، باید از هر مبحث تست حل کنید. یادتون باشه حتی اگه تو یک مبحث استاد باشید تا تست نزنید نمیتونید سوالات کنکور رو حل کنید یا باید هر کدومش وقت زیادی بذارید! اگر سوالاتی که دارید زیاده، میتونید چند قسمت کنید و تو هر بار مرور یه بخشی ازاون رو حل کنید.
4- تکرار، تکرار و تکرار
بعد خوندن و حل تست بعد مدتی بعضی مباحث کم کم یادتون میره و سوالات اون بخش براتون مشکل ایجاد میکنه. به خاطر همین سعی کنید بعد خوندن هر فصل یه نگاهی به خلاصه فصل قبلتون بندازید و چند تا سوال از اون بحث حل کنید. میتونید بخش باقی مونده سوالاتی که داشتید و سوالاتی که قبلا تو حلشون مشکل داشتید رو تو این بخش قرار بدید.
جمع بندی
برای درس ریاضی مهندسی کنکور ارشد، بودجه بندی مشخصی توی کنکور وجود نداره و هرسال ممکنه تعداد خاصی تست از هرکدوم از فصل هایی که گفتیم مطرح شه. بنابراین سعی کنید توی همه ی فصل ها به تسلط زیادی برسید. اگرچه در سال های اخیر دیده شه تمرکز تست ها روی انتگرال و توابع مختلط، مباحث مربوط به فوریه و مشتقات جزئی کمی بیشتر بوده.
امیدوارم با خوندن این مطلب به خوبی با شرایط ریاضی مهندسی کنکور ارشد آشنا شده باشید و دید خوبی نسبت به این درس پیدا کرده باشید. باز هم اگر سوالی بود میتونید در قسمت نظرات مطرح کنید تا پاسخگوی اونها باشیم.