پیشنهاد میکنیم قبل از مطالعه این پست به مقاله “معرفی رشته نانو فناوری - گرایش نانومواد” برای آشنایی بیشتر با این رشته رجوع کنید.
رشته نانو فناوری – گرایش نانومواد، اگرچه جزو گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی مواد نیست، اما خیلی از بچه هایی که توی دوره کارشناسی دانش مواد خودشون رو تقویت کردن، توی دوره کارشناسی ارشد سراغ این رشته میان. جالبه که بدونید آزمون این رشته بصورت جداگانه برگزار میشه و از سوی سازمان سنجش جزو رشته های شناور کنکور ارشد معرفی شده!
همونطور که میدونید "نانوتکنولوژی – نانومواد" دانش آزمایش و بکارگیری موادی با مقیاس نانومتر (یا یک میلیاردم متر) بشمار میاد. دانشجوهای این گرایش میتونن پروژه هایی گسترده در تمامی صنایع و حوزه های علم انجام بدن. چون این رشته محدود به تخصص خاصی نیست. از نانوپوشش های ضدخوردگی تا نانومواد قابل بکارگیری در حوزه ی فناوری اطلاعات!
نانوفناوری یک دانش به شدت میان رشتهایه و به رشتههایی مثل پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیستشناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی نیز وارد میشه.
فارغ التحصیل های این رشته میتونن با توجه به تخصصشون توی هر یک از مواردی که در بالا ذکر کردیم مشغول به کار شن. بازار کارآفرینی در این رشته خیلی داغه و اگه حس نوآوریتون خوب باشه، توی حوزه نانومواد میتونید خیلی موفق باشید. برای اطلاعات بیشتر میتونید به مطلب بازار کار نانو گرایش نانو مواد مراجعه کنین.
با توجه به اینکه اقبال جهانی به سمت این حوزه از علم، هر لحظه در حال پیشرفت هست، دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور رو دارن، شرایط خوبی برای اپلای خواهند داشت. در هر حال نانوتکنولوژی در حال تغییر دادن دنیاست. بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدن که نانوتکنولوژی در طول چند دهه آینده به عامل اقتصادی اصلی کشورها تبدیل میشه.
توی کشور ما دانشگاه تربیت مدرس قطب نانوفناوری کشور به حساب میاد و اساتید به نامی توی این حوزه داره. دانشگاه صنعتی شریف هم در این رشته بسیار پیشرفت های خوبی داشته که البته در سال 98 در رشتهی نانومواد پذیرش دانشجو در رشته ی نانوفناوری-گرایش نانومواد رو نداشته.
برای آشنایی با بقیه گرایش های مهندسی مواد میتونید پست های زیر رو مطالعه کنید:
معرفی گرایش بیومتریال در مهندسی مواد
معرفی گرایش استخراج در مهندسی مواد