هر آنچه باید از ترمودینامیک کنکور مواد بدونیم!

هر آنچه باید از ترمودینامیک کنکور مواد بدونیم!

مقدمه


ترمودینامیک کنکور مواد آخرین درسیه که شما توی دفترچه کنکور ارشد با اون روبه‌رو میشید. از این این درس هم مثل خواص فیزیکی و مکانیکی 20 سوال تو کنکور ارشد و 10 سوال توی دکتری طرح میشه. همون طوری که میدونید این درس بیشتر محاسباتیه و با فرمول ها سر و کار داره. پس خیلی […]

فهرست مطالب


  • مباحث ترمودینامیک کنکور مواد شامل چه چیزهایی میشه؟
  • اما ترمودینامیک کنکور مواد رو از کجا بخونیم؟
  • برای موفقیت تو کنکور حدودا چند درصد باید بزنیم؟
  • جمع بندی

ترمودینامیک کنکور مواد آخرین درسیه که شما توی دفترچه کنکور ارشد با اون روبه‌رو میشید. از این این درس هم مثل خواص فیزیکی و مکانیکی 20 سوال تو کنکور ارشد و 10 سوال توی دکتری طرح میشه.

همون طوری که میدونید این درس بیشتر محاسباتیه و با فرمول ها سر و کار داره. پس خیلی نمیشه سوالات اونو پیچوند و بچه ها رو سر جلسه سر کار گذاشت!

اما هدفمون از نوشتن این مقاله چیه؟

بدونیم از چه مبحث هایی توی کنکور سوال میاد؟
واسه ترمودینامیک از چه منبعی بخونیم؟
چطوری ترمودینامیک کنکور مواد رو باید بخونیم؟

مباحث ترمودینامیک کنکور مواد شامل چه چیزهایی میشه؟

ترمودینامیک مواد تنها درسیه که واسه کنکور چارچوب مشخصی داره. منبع اون هم جلد 1 و 2 مقدمه ای بر ترمودینامیک مواد گسکله. سوالات شامل 10 تا فصل زیر میشن:

  • قانون اول ترمودینامیک
  • آنتالپی
  • آنتروپی
  • توابع ترمودینامیکی
  • تعادل در سیستم های تک جزئی
  • گازهای حقیقی
  • واکنش های گازی
  • واکنش های شامل فازهای کندانس
  • محلول ها
  • دیاگرام های فازی و اکتیویته

بر خلاف خواص فیزیکی و مکانیکی این جا تمام فصل ها اهمیت برابری دارن و معمولا از هر کدوم 2، 3 تا تست مطرح میشه. پس توجه به همشون ارزش زیادی داره.

ترمودینامیک کنکور مواد - ارشد 97
ترمودینامیک کنکور مواد - ارشد 96

اما ترمودینامیک کنکور مواد رو از کجا بخونیم؟

مرجع اصلی که طراح ها برای طرح سوالات کنکوری انتخاب می کنن ترمودینامیک گسکل هست. پس با یادگیری درست اون می تونید سوالات کتکور رو هم متوجه بشید. البته اگه بتونید ترمودینامیک گسکل رو متوجه بشید!

اگه جزوه خوبی از دوران تحصیلتون دارین میتونه به شما واسه این کار کمک کنه. اگر هم ندارید اول یه جزوه خوب پیدا کنید که فصل 1 تا 12 گسگل رو کامل پوشش بده.

بعد خوندن منبعی که استفاده می کنین از فرمول های مهم اون خلاصه ای تهیه کنید. این جا تهیه خلاصه کمکتون می کنه که مرتب فرمول ها رو دروه کنید و یادتون نره.

برای قدم بعدی از منبعی که در اختیار دارید شروع به حل تست بکنید. حل سوالات آخر فصل کتاب مرجع رو هم فراموش نکنید.

اگه آزمون آزمایشی شرکت می کنید هم سوالات مهمش رو یادداشت کنید و چند بار حل کنید تا واستون جا بیفته.

برای موفقیت تو کنکور حدودا چند درصد باید بزنیم؟

این هم بستگی به نوع سوال ها و گرایشی داره که می خواید بخونید. برای بعضی گرایش ها مثل جوشکاری و خوردگی ترمودینامیک تاثیر بیشتری داره و برای بعضی مثل شناسایی و اننخاب مواد تاثیر کمتری داره.

اما این به این معنی نیست که این درس رو بی خیال بشید و بذاریدش کنار. چون چیزی که مهمه ترازیه که شما واسه هر کدوم از درسا به دست میارید و این بستگی به سختی سوالات و درصد شما داره. جدول زیر عملکرد داوطلب ها تو سال های گذشته رو نشون میده.

 

جمع بندی

ترمودینامیک کنکور مواد درسیه که واسه یادگرفتنش نیاز به حل سوالات زیاد دارید. بعد از حل چند نمونه از هر بخش و مرور اون ها خودتون متوجه میشید که حل سوالات کنکور هم براتون راحت میشه.
اما واسه حل سوالات هر بخش نیاز به یادگرفتن فرمول های اون دارید که این با خلاصه نویسی و مرور اون ها به دست میاد.

سوالات متداول


سوالات مبحث ترمودینامیک از چه فصل هایی مطرح می شوند؟

ترمودینامیک مواد تنها درسیه که واسه کنکور چارچوب مشخصی داره. منبع اون هم جلد 1 و 2 مقدمه ای بر ترمودینامیک مواد گسکله. سوالات شامل 10 تا فصل زیر میشن: قانون اول ترمودینامیک آنتالپی آنتروپی توابع ترمودینامیکی تعادل در سیستم های تک جزئی گازهای حقیقی واکنش های گازی واکنش های شامل فازهای کندانس محلول ها دیاگرام های فازی و اکتیویته بر خلاف خواص فیزیکی و مکانیکی این جا تمام فصل ها اهمیت برابری دارن و معمولا از هر کدوم 2، 3 تا تست مطرح میشه. پس توجه به همشون ارزش زیادی داره.

برای موفقیت در کنکور برای این درس باید حدودا چند درصد بزنیم؟

این بستگی به نوع سوال ها و گرایشی داره که می خواید بخونید. برای بعضی گرایش ها مثل جوشکاری و خوردگی ترمودینامیک تاثیر بیشتری داره و برای بعضی مثل شناسایی و اننخاب مواد تاثیر کمتری داره. اما این به این معنی نیست که این درس رو بی خیال بشید و بذاریدش کنار. چون چیزی که مهمه ترازیه که شما واسه هر کدوم از درسا به دست میارید و این بستگی به سختی سوالات و درصد شما داره.

مقالات مرتبط


تجربیات رضا احمدی؛ رتبه 1 کنکور ارشد مواد 96
جدید

تجربیات رضا احمدی؛ رتبه 1 کنکور ارشد مواد 96

در این نوشتار قصد داریم تا شما را با تجربیات رضا احمدی، داوطلب کنکور رشته مهندسی مواد آشنا کنیم. هر کدام از این تجربیات می‌تواند چراغ راهی برای شما باشد که قصد دارید امسال در کنکور مهندسی مواد و متالورژی شرکت کنید.

پادکست راه آینده: تجربیات رتبه برترهای کنکور مهندسی مواد
جدید

پادکست راه آینده: تجربیات رتبه برترهای کنکور مهندسی مواد

رشته مهندسی مواد، از آن دست رشته‌هایی است که تنها علاقه‌مندان واقعی به علوم مهندسی، پیچیدگی‌هایش را به جان می‌خرند و در مسیر دشوار آن گام برمی‌دارند. اگرچه موفقیت در این رشته به استعداد و تلاش نیاز دارد، اما دسترسی به تجربیات افرادی که این راه را با موفقیت طی کرده‌اند، می‌تواند مسیری هموارتر را برای علاقه‌مندان فراهم کند.

دانلود سوالات کنکور ارشد مهندسی مواد و پاسخنامه کلیدی (1403-1393)
جدید

دانلود سوالات کنکور ارشد مهندسی مواد و پاسخنامه کلیدی (1403-1393)

اگر قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی مواد سال 1404 را دارید و با سوال‌های کنکو‌ر ار‌شد آشنایی چندانی ندارید، حل سوالا‌ت آزمون‌های چند سال اخیر به شما کمک بسزایی می‌کند و شما را با نحوه طرح مسائل در کنکور آشنا می‌سازد.

چگونه در معادلات دیفرانسیل کنکور ارشد، درصد بالا کسب کنیم؟
جدید

چگونه در معادلات دیفرانسیل کنکور ارشد، درصد بالا کسب کنیم؟

چقدر از معادلات دیفرانسیل کنکور ارشد می دونیم؟ از چه مباحثی تو کنکور سوال میاد؟ معادلات دیفرانسیل این قدر آسونه که با آغوش باز باید سراغش بریم؟ یا اون قدر سخته که بهتره بیخیالش بشیم؟ … شاید به عنوان یه داوطلب کنکور ارشد این سوالا توی ذهن شما هم نقش بسته باشه! چون شناختی که […]

چگونه در ریاضی مهندسی کنکور ارشد، درصد بالا کسب کنیم؟
جدید

چگونه در ریاضی مهندسی کنکور ارشد، درصد بالا کسب کنیم؟

ریاضی مهندسی کنکور رو چجوری بخونیم؟ روزی چقدر بخونیم؟ میتونیم این درس رو برای کنکور جمعش کنیم؟ خوندن ریاضی مهندسی برای کنکور اهمیتی داره؟ … اینا سوالاتی هست که وقتی هر کدوم از ما وقتی به ترم شیش و هفت که میرسیم و میخوایم برای کنکور شروع کنیم، توی سرمون می چرخه! خیلی از ما […]

آشنایی با رشته نانو فناوری در مهندسی مواد
جدید

آشنایی با رشته نانو فناوری در مهندسی مواد

پیشنهاد می­کنیم قبل از مطالعه این پست به مقاله “معرفی رشته نانو فناوری – گرایش نانومواد” برای آشنایی بیشتر با این رشته رجوع کنید. رشته نانو فناوری – گرایش نانومواد، اگرچه جزو گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی مواد نیست، اما خیلی از بچه هایی که توی دوره کارشناسی دانش مواد خودشون رو تقویت کردن، توی […]

بهترین روش برنامه ریزی برای کنکور ارشد در تابستان
جدید

بهترین روش برنامه ریزی برای کنکور ارشد در تابستان

خیلی از ما باور داریم که برای کنکور ارشد رشته مهندسی مواد، لازم نیست تابستون درس بخونیم. یا ممکنه از این و اون شنیده باشید که «درسا راحتن و اگه از همون زمستون شروع کنی سرش هم میاد!» در حالی که جلوتر میبینید که اگه “برنامه ریزی تابستان” رو به خوبی انجام بدید میتونید بیشترین […]

دیدگاه کاربران

1 دیدگاه
jalil
امتیاز
از 5
خیلی متشکرم . کامل بود

برای ثبت دیدگاه باید وارد حساب کاربری شوید.

امتیاز